Новости. Опубликовано 22.07.2011 00:00 МСК.  Просмотров всего: 662; сегодня: 1.

Збирання ранніх зернових перетнуло екватор

На Київщині триває збирання хліба цьогорічного урожаю. Відтепер ця тема стала головною у житті не лише селян, а й усіх жителів країни, адже ця пора – період закладання продовольчої безпеки країни.

За повідомленнями, що надійшли з головного управління агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації, на сьогодні в області із запланованих до збирання 386 тисяч гектарів ранніх зернових вже обмолочено посіви культур на площі 217 тисяч гектарів, що становить 56 відсотків до плану.

Цьогоріч віддача кожного гектара становить 26,5 центнера, що на 1,1 центнера більше, ніж торік. Уже намолочено хліборобами Київщини 574, 5 тисячі тонн збіжжя.

На 74 відсотках площ обмолочено посіви озимої пшениці, на 31 - жита, 38 – ярого ячменю, 85 - гороху, на 95- озимого ячменю, 96- озимого ріпаку.

Незмінними упродовж багатьох років залишаються лідери жнив: давня хліборобська мудрість у будь – яку погоду рятує врожай. Найвища віддача ниви нині у Васильківському, Кагарлицькому, Миронівському, Рокитнянському, Сквирському та Фастівському районах. Тут комбайнери на круг намолочують понад 30 центнерів з гектара.

Ньюсмейкер: Київська обласна рада
Сайт: kor.gov.ua