Сегодня понедельник, 18.12.2017, ньюсмейкеров: 37984, сайтов: 360, публикаций: 2221767
Новости. Опубликовано 03.06.2012 06:52 МСК.  Просмотров всего: 1668; сегодня: 3.

В Одесі відкриється Фестиваль німого кіно та сучасної музики "Німі ночі-2012"

В Одесі відкриється Фестиваль німого кіно та сучасної музики

15-17 червня в Одесі пройде третій міжнародний фестиваль німого кіно та сучасної музики "Німі ночі-2012". Започаткований 2010 року Благодійним фондом імені Івана та Юрія Лип, захід став найбільшим фестивалем німого кіно в Центрально-Східній Європі.

"Німі ночі-2012" проводиться у партнерстві з державним кіноархівом України "Національний центр Олександра Довженка" за підтримки Благодійного фонду "Розвиток України" (програма мистецьких проектів І3).

В рамках третього фестивалю "Німі ночі" буде представлено 5 класичних німих фільмів світового кінематографу із живим музичним супроводом у виконанні колективів із України, Великої Британії, Італії, Польщі та Німеччини. Усі саундтреки були спеціально написані для фільмів фестивалю самими виконавцями. Третій фестиваль продовжить започатковану торік традицію демонстрації відреставрованих німих фільмів. Реставровані версії двох із них – свого часу заборонені українські стрічки "Мірабо" (1929) та "Шкурник" (1929) – матимуть світові репрем’єри в рамках "Німих ночей".

Цьогоріч фестиваль традиційно складатиметься із сетів – подвійних музичних кіноперформансів, в рамках яких демонструватимуться по два німих фільми. Кожен сет присвячено видатним кіноакторам фільмів програми: Наталі Лисенко, Барбарі Кент, Івану Садовському.

Закриття фестивалю – концерт німецької співачки та акторки Мар'яни Садовської з програмою відновленого міського "блатного" фольклору Odessa Underground, до якої увійшли пісні Аркадія Сєвєрного, Олександра Вертинського, Діни Верні, Гарріс Еміллі та Реже Шереша.

Покази традиційно відбуватимуться простонеба на причалі яхт-клубу одеського Морвокзала. Початок показів – о 21:30.

Крім основної програми в 2012 році буде розширено започатковану торік паралельну програму сучасного європейського експериментального кіно та відео-арту, складену голландською кураторкою Ханною Боон. Паралельна програма фестивалю, що має назву "Experience of Place | Досвід місця" розпочнеться 13 червня о 18:00 в арт-центрі ім. Олександра Коробчинського на вул. Пушкінській, 33 й триватиме два дні поспіль: покази здійснюватимуться нон-стоп протягом всього дня.

ДОВІДКОВО:

До паралельної програми фестивалю увійшли 9 коротко- та повнометражних фільмів режисерів із Великобританії, Нідерландів, України, Грузії та Болгарії. Серед них – й фільм самої Ханни Боон "2012: Земна Одіссея", прем’єра якого відбудеться в рамках програми ДОСВІД МІСЦЯ | THE EXPERIENCE OF PLACE.

Ньюсмейкер: PR & BTL агентство Формула успеха — 13 публикаций
Сайт: promo-ua.com

PR-агентство: PR & BTL агентство Формула успеха
Сайт: promo-ua.com