на 15.12.2017

Новости. Опубликовано 15.11.2012 08:35 МСК.  Просмотров всего: 659; сегодня: 1.

Ціни на бутильовану воду підвищуватись не будуть

«Вимоги уряду щодо встановлення лічильників води на промислові артезіанські свердловини ніяким чином не вплинуть на вартість бутильованої води з доставкою», - про це заявив Президент Асоціації “Бутильовані води України” Ігор Пастух, коментуючи нещодавні повідомлення у ЗМІ.

“Усі сумлінні виробники бутильованої води працюють у чинному правовому полі, а отже отримали дозвіл на спеціальне водокористування та сплачують обов'язковий збір за використаний об'єм води. Для розрахунку суми платежу та звітності використовуються показники лічильників, якими обладнується промислова свердловина при оформленні дозволу.

Такі вимоги містяться у Водному кодексі України, останні зміни до якого вносилися 22 травня 2008 року.

Отже, вимога Прем'єр-Міністра України встановити лічильники не стосується промислових користувачів водних ресурсів, оскільки вони вже обладнали ними свої свердловини при відкритті заводів. Тобто, у виробників бутильованої води не буде додаткових витрат, пов'язаних з цією вимогою. Ресурсні платежі вже сплачуються виробниками та не можуть вплинути на ціну”, - коментує керівник галузевої Асоціації.

Виробники бутильованої води — члени Асоціації - також підтвердили, що підвищення цін на воду з доставкою додому та в офіси найближчим часом не планується.

Довідка:

Асоціація «Бутильовані води України» створена у 2006 році.

Члени Асоціації:

- проходять аудит Асоціації «Бутильовані води України» та Європейської асоціації бутильованих вод Watercoolers Europe

- відповідають вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, що призначена до споживання людиною» ( ДСанПіН 2.2.4-171-10)

- регулярно перевіряються санітарно-епідеміологічною службою України

- гарантують високу якість своєї продукції та підтверджуються його незалежними експертизами та сертифікаціями.

Серед членів Асоціації:

Виробники:

ТОВ "Небесна Криниця" — ТМ "Небесна Криниця"

ТОВ "Компания Субос" — ТМ "Эталон"

ПрАТ "IDS Aqua Service" — ТМ "Аляска", ТМ "Старий Миргород" и ТМ "Домашня з Трускавця"

ТОВ "Чиста Вода" — ТМ "Clear Water"

ТОВ "Райське джерело" — ТМ "Райське джерело"

Постачальники аксесуарів для виробництва та споживання бутильованої води

ТОВ "МОС"

ТОВ "Грайф Україна"