Сегодня пятница, 15.12.2017, ньюсмейкеров: 37967, сайтов: 360, публикаций: 2219901
Новости. Опубликовано 16.05.2013 15:10 МСК.  Просмотров всего: 980; сегодня: 1.

В рамках реалізації проектів за схемою зелених інвестицій відбудеться захід «Збережемо клімат разом»

15 травня під час засідання Кабінету Міністрів України прийнято рішення про збільшення граничної чисельності обласних, Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій у зв’язку з передачею останнім повноважень від територіальних управлінь Міністерства екології та природних ресурсів України. Наступним рішенням визначено, що сума яка була виділена бюджетом на 2013 рік на утримання зазначених територіальних управлінь, повинна бути передана в обласні державні адміністрації. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України.

Очільник Мінприроди України також розповів про хід реалізації проектів за схемою зелених інвестицій в Україні в рамках Кіотського протоколу та про співпрацю України та Японії у сфері енергозбереження та енергоефективності в цілому. «Нещодавно виповнилось чотири роки з моменту підписання Угоди між нашими країнами. На сьогодні, у 24 регіонах України реалізується 536 проектів з енергозбереження», - зазначив Міністр.

Олег Проскуряков повідомив, що у період з 31 травня по 18 червня Україна має унікальний шанс ознайомитися з японськими енергозберігаючими екологічними технологіями в рамках реалізації міжнародного проекту: «Збережемо клімат разом». Проект передбачає проведення низки семінарів та тренінгів які пройдуть у Донецьку, Івано-Франківську, Харкові, Хмельницьку, а також спеціалізованої експозиції інноваційних технологій в галузі енергозбереження, яка відбудеться з 12 до 14 червня в Києві у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза».

«Захід націлено на популяризацію японських енергозберігаючих екологічних технологій, удосконалення законодавчої бази України для реалізації концепції сталого розвитку, сприяння впровадженню сучасних енергозберігаючих екологічних технологій, обмін досвідом та популяризація сучасних знань у сфері запобігання зміні клімату та адаптації до неї», - наголосив Очільник Мінприроди України.

Додатково.

Проект проходитиме у форматі відкритих семінарів в рамках загального міжнародного заходу «Збережемо клімат разом».

В рамках зазначеного проекту будуть проводитись одноденні регіональні семінари – тренінги та міжнародний відкритий семінар у м. Києві. Передбачається, що за умови залучення представників органів виконавчої влади, промисловості, підприємництва, наукових установ та засобів масової інформації, проведення заходу значною мірою сприятиме формуванню екологічної свідомості, а також просуванню в Україні сучасних енергоефективних та енергозберігаючих технологій.

Зокрема, з 31 травня по 07 червня відбудеться ряд регіональних семінарів:

31 травня - «Енергозбереження в будівництві» (м. Харків, готель «Національ»);

03 червня - «Енергоефективність у промисловості» (м. Донецьк, готель «Ліверпуль»);

05 червня - «Енергоефективність в енергетиці» (м. Хмельницький, готель «Центральний»);

07 червня - «Енергоефективність у сільському господарстві» (м. Івано-Франківськ, готель «Станіславів»);

З 12 до 14 червня в Києві у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбудеться триденний міжнародний відкритий семінар «Збережемо клімат разом». Цей широкомасштабний проект покликаний привернути увагу влади та всіх зацікавлених сторін до нагальних питань в сфері екології та запобігання зміні клімату.

Захід націлено на популяризацію японських енергозберігаючих екологічних технологій, удосконалення законодавчої бази України для реалізації концепції сталого розвитку, сприяння впровадженню сучасних енергозберігаючих екологічних технологій, обмін досвідом та популяризація сучасних знань у сфері запобігання зміні клімату та адаптації до неї.

Формат заходу передбачає спеціалізовану експозицію інноваційних технологій в галузі енергозбереження; семінари-тренінги із залученням японських експертів з питань національної системи інвентаризації ВПГ, адаптації до зміни клімату, енергозбереження у будівництві, енергетиці, металургії, сільському господарстві; круглі столи за участі представників країн-донорів та міжнародних організацій, а також органів влади (центральних, регіональних).

Захід включає у себе наступні семінари:

12 червня - «Застосування методів енергетичного менеджменту з метою підвищення ефективності енерговикористання»,

13 червня - «Енергетичний аудит: прилади, приклади, методирозрахунку»;

14 червня - «Енергоефективність у будівлях – приклади енергоефективних заходів»; «Енергоефективність у комунальномусекторі – приклади енергоефективних заходів»;

На завершення міжнародного проекту «Збережемо клімат разом» відбудеться заключний дводенний семінар:

17-18 червня - «Технології горіння та утилізації теплоти. Практичні приклади в промисловості»; «Технології горіння та утилізації теплоти. Практичні приклади на електростанціях».

В рамках семінарів-тренінгів буде відбуватися діагностування функціональних характеристик японських технологій із захисту навколишнього природного середовища.

У роботі семінарів братимуть участь представники:

• органів державного управління та місцевого самоврядування;

• українських підприємств, на яких реалізовувались проекти гнучких механізмів Кіотського протоколу (великі гірничі, машинобудівні, металургійні, енергетичні, цементні підприємства);

• японських та українських підприємств, які пропонують зелені та енергозберігаючі технології;

• українсько-японського центру НТУУ «КПІ»; науково-дослідних інститутів; профільних асоціацій; громадських організацій; галузевих видань.

Ньюсмейкер: Евроиндекс — 191 публикация
Сайт: www.save-climate.org.ua
Тематические сайты: Мероприятия, Экология и природопользование
Сайты стран: Украина
Сайты регионов мира: Европа Восточная
Сайты объединений стран: СНГ - Содружество независимых государств (бывш.)