Новости. Опубликовано 19.08.2013 14:25 МСК.  Просмотров всего: 987; сегодня: 3.

Інформацiя щодо результатів роботи УВБ ГУ Міндоходів у Донецькій області за липень 2013 року

Одним з пріоритетних напрямків роботи управління внутрішньої безпеки в умовах сьогодення являється забезпечення виконання завдань, визначених операцією «Держкордон-2013», проведення якої розповсюджується на всю територію України. Завдання підрозділу - вжиття системних заходів щодо попередження корупційних проявів, посилення контролю за виконанням службових обов’язків працівниками митних та податкових органів Донецької області. Також з метою сприяння наповненню держбюджету, ліквідації незаконних схем мінімізації податків та зборів співробітники УВБ активно приймають участь в проведенні операцій по виявленню та затриманню значних партій товарів, які незаконно переміщувались через митний кордон України.

На території Східної митниці за участю працівників УВБ ГУ Міндоходів у Донецькій області та спеціалістів з відділів митної вартості, класифікації товарів та заходів регулювання ЗЕД постійно здійснюється аналіз попереднього декларування, переміщення товарів в режимі «транзит», результатів митного контролю та оформлення товарів, з метою виявлення фактів заниження митної вартості. Коригування на вимогу учасників операції «Держкордон-2013» митної вартості товарів, призвело до надходжень до бюджету додаткових податків у значних розмірах., а саме: за ініціативою учасників операції станом на 01.08.13 прийнято 139 рішень про коригування митної вартості на загальну суму 30 524 тис. грн., збільшено митних платежів на 3 804 тис. грн.

За результатами проведених співробітниками підрозділу внутрішньої безпеки службових розслідувань та перевірок з питань запобігання правопорушень антикорупційного, податкового та митного законодавства з початку 2013 року відкрито 8 кримінальних проваджень, складено протокол про адміністративне правопорушення, звільнено з органів ГУ Міндоходів у Донецькій області 5 осіб, притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани – 2 .

Так, у липні поточного року за матеріалами УВБ відкрито кримінальне провадження за правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 364 УК України у відношенні співробітника однієї з ДПІ Донецької області, який зловживаючи владою, в інтересах третіх осіб, незаконно передав матеріали перевірки стосовно посадових осіб одного з підприємств, що не виплачувало співробітникам заробітну плату, одній з посадових осіб інспекції. Вказана особа згодом використала вказані матеріали з метою незаконного заволодіння грошовими коштами службових осіб вказаного підприємства.

За результатами проведення службової перевірки у липні 2013 року складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення про порушення вимог, передбачених ч. 2 ст. 8 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 року № 3206-VI. Посадова особа однієї з інспекцій ГУ Міндоходів у Донецькій області порушила встановлені законом обмеження щодо одержання дарунка – отримала від приватного підприємця з нагоди свята 1000 грн. За рішенням суду вказану посадову особу визнано винною у скоєнні адміністративного правопорушення та накладено штраф з конфіскацією суми дарунка. Після набрання рішенням суду законної сили, зазначена посадова особа визнала неможливість проходження нею державної служби у зв’язку зі скоєнням корупційного правопорушення та добровільно залишила службу.

Серед особового складу податкових і митних органів співробітниками управління вживаються активні заходи щодо підвищення рівня протидії корупції: проводиться попереджувально-профілактична робота, направлена на запобігання корупційним проявам у сфері службової діяльності (індивідуальні бесіди, винесення офіційних застережень, лекції у колективах, виступи в ЗМІ) З початку року співробітниками управління проведено 274 профілактичних лекції та бесіди, 19 виступів по радіо та телебаченню, 47 публікацій у ЗМІ.

Від чіткої та налагодженої співпраці усіх підрозділів, посилення контролю за дотриманням вимог діючого антикорупційного законодавства залежить рівень та ефективність досягнення основних завдань, що визначають пріоритети у роботі ГУ Міндоходів у Донецькій області.

Сайт: minrd.gov.ua
E-mail: 564dkp@mail.ru
Телефон: (062)210-15-55
Тематические сайты: Бухучет, налоги, отчетность
Сайты стран: Украина
Сайты регионов мира: Европа Восточная
Сайты объединений стран: СНГ - Содружество независимых государств (бывш.)