Новости. Опубликовано 22.08.2013 10:10 МСК.  Просмотров всего: 1112; сегодня: 1.

Зарплата в «конвертах» - це майбутнє без гарантій та впевненості

Рух українського суспільства на шляху європейського вибору, зростання добробуту громадян гальмується тіньовою економікою та нелегальною зайнятістю. Це одна з проблем, що потребує усвідомлення кожним роботодавцем, суспільством у цілому.

Проблема виплати зарплати «в конверті» не нова. Чому працедавці ошукують громадян, які своєю працею приносять їм прибуток? Чому ошукані громадяни мовчать і не вимагають законного оформлення їх трудових взаємовідносин з роботодавцем? Кому це вигідно? Врешті решт – нікому. Податки не сплачуються, у бюджеті не вистачає коштів на соціальні потреби. А коли наближається граничний пенсійний вік, коли потрібно зібрати довідки для нарахування пенсії, конверт із зарплатою вже не допоможе.

Зарплата у «конвертах» - це майбутнє без гарантій та впевненості. Також, щоб вже сьогодні бути впевненим у завтрашньому дні, необхідно зараз потурбуватись про своє майбутнє та не погоджуватись на отримання заробітної плати у «конвертах».

Фахівці ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків: під час надання консультаційних послуг, при проведенні заходів – семінарів, зустрічей у трудових колективах, засідань «круглого столу» та інше.

Слід зазначити, що для керівників та приватних підприємців передбачена відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків та порушення норм законодавства щодо нарахування і виплати заробітної плати.

Питання по легалізації заробітної плати та надходженням до бюджету податку з доходів фізичних осіб знаходиться на постійному контролі органів Міндоходів. У разі, коли ні працедавець, ні наймані працівники не виявляють бажання працювати за законом, на них чекають перевірки.

Про факти виплати заробітної плати в «конвертах» можна сповістити податкову інспекцію письмово, а також та телефону або на особистому прийомі.

Сайт: minrd.gov.ua
Телефон: 210-52-47

E-mail: 564dkp@mail.ru
Телефон: (062)210-15-55
Тематические сайты: Бухучет, налоги, отчетность
Сайты стран: Украина
Сайты регионов мира: Европа Восточная
Сайты объединений стран: СНГ - Содружество независимых государств (бывш.)