на 12.12.2017

Новости. Опубликовано 08.09.2013 16:22 МСК.  Просмотров всего: 917; сегодня: 1.

Банк «Хрещатик»: монета до 1025-річчя хрещення Київської Русі вже у продажу

Банк «Хрещатик» пропонує всім бажаючим нову срібну монету Національного банку України, присвячену запровадженню князем Володимиром Великим у 988 році християнства у Київській Русі як державної релігії, що сприяло об`єднанню та зміцненню країни, розвитку економіки, культури, освіти і духовності, поширенню писемності тощо.

Пам’ятна монета «1025-річчя хрещення Київської Русі», впроваджена в обіг 3 липня п. р., має вагу 62,2 г, діаметр 50 мм, номінал 20 грн і презентована у футлярі. На аверсі монети розміщено: угорі — малий Державний герб України та напис півколом Нацiональний банк України; у центрі — хрест-енколпіон та фігури-символи чотирьох євангелістів: Матвія в образі ангела, Марка в образі лева, Луки в образі тельця, Іоанна в образі орла. Кожен із них крилатий і тримає Євангеліє, унизу — рік карбування монети 2013 та півколом номінал — двадцять гривень. На реверсі монети розміщено багатофігурну композицію: Володимир Великий та Андрій Первозваний, які тримають хрест, святі Антоній та Феодосій Печерські, Кирило та Мефодій, угорі — Зимненська ікона Пресвятої Богородиці, з обох боків від якої ангели; унизу — напис півколом 1025-Рiччя Хрещення Київської Русi.

Ціна монети 1027 грн.

Довідково за темою:

Придбати ці та інші інвестиційні, пам’ятні й ювілейні монети Національного банку України і різних іноземних монетних дворів можна у будь-якому відділенні банку «Хрещатик», адреси яких можна дізнатися за тел. або на сайті банку.

Для зручності обслуговування існує можливість замовити монети заздалегідь за тел.

Ньюсмейкер: Банк Хрещатик — 334 публикации
Сайт: www.xcitybank.com.ua
Телефон: (044) 490-25-00, (044) 490-52-42
Тематические сайты: Банки, финансы, платежные системы, Коллекционирование
Сайты стран: Украина
Сайты регионов мира: Европа Восточная
Сайты объединений стран: Содружество независимых государств (бывш.)